2013. szeptember 19., csütörtök

ÁRNYAK SZÍNHÁZA

„Volt egyszer egy városka, a városkának volt számtalan girbe-gurba utcája, boltja, postahivatala és… egy takaros kis színháza…”
Ebben a városkában élt, és ebben a színházban dolgozott Ophélia kisasszony mint színházi súgó. Számos évadot végigizgult a színészekkel együtt, mindig ügyelve arra, hogy „nehogy megakadjon az előadás”. 

Ám egy napon, a színházacska megszűnt, a színészek szétszéledtek és Ophélia magára maradt. Magányában egy este árnyak látogatták meg: az általa jól ismert szerepek és szereplők árnyai. Ophélia játszani kezd velük, sorra feleleveníti a régi előadások hangulatát. Az árnyak mindenhova elkísérik: a piacra, az utcára, a sétatérre. A városka lakói összesúgnak az idősödő hölgy háta mögött: nincs az rendjén, hogy valaki folyton árnyakkal diskurál. 
Ophéliának nincs továbbá maradása a városkában, úgy dönt, útra kel és megteremti az Árnyak Színháza vándortársulatot. Árny-barátai lelkesen segítenek ebben és hamarosan összeáll a produkció. Hosszú útra indulnak, kezdetben vonaton, majd automobilon. A társulatot és az előadást a gyerekek és a felnőttek minden országban, minden városban szeretettel fogadják. Eljutnak az óceánig, sőt még azon is túl: Amerikába. A siker nem vakítja el Ophéliát: az marad, aki volt, egyszerű súgó, aki soha nem jelenhet meg a rivaldafényben és a reflektorok kereszttüzében. 
Egy este egy újabb árny kopogtat és kér bebocsátást a truppba. Ő is, akár minden másik árny, szíves fogadtatásban részesül, noha Ophélia tudja, hogy az új árnyat úgy hívják: Halál. Ophélia a Halál segítségével végre azzá válhat, ami örök életében lenni szeretett volna: árnnyá. És az Árnyak Színháza, egy új szereplővel bővülve újabb turnéra indul egy mennyei színházba, hogy az ottaniak is megismerhessék ezt az előadást.

Írta és rendezte: Rumi László m. v.
Tervezte és kivitelezte: Sandu Marian és az Egri Vitraille K.F.T.
Zene: Kötő Áron
Játsszák: Takács Enikő, Demeter Ferenc, Urmánczi Jenő, Zsoldos Alpár

Alsó korhatár: 5 év

Fényképek az előadásról:










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése